J24 Liga Fem Endesa: Valencia Basket torna amb victòria (74-61)


València, 11 de febrer de 2021 – Valencia Basket va exhibir una bona versió a pesar de la inactivitat dels últims dies i es va imposar en el seu retorn a la Fonteta a un combatiu Campus Promete que també venia de la mateixa situació i mai li va perdre la cara al partit. Les taronja van imposar a poc a poc el seu ritme a pesar de les absències per a aconseguir un important triomf a casa que també va servir per a viure el debut de Paula García, que será inclosa en el Mur dels Somnis.

Diarra sumava els primers dos punts per a Campus Promete i no començava encertat en atac Valencia Basket. La pívot tornava a sumar, i Laura Gil era l’encarregada de respondre amb els primers punts taronja, però les riojanes estaven més entonades, i Nogic de tres i un 2+1 de Knezevic ho referendaven provocant el primer temps mort de Rubén. Un triple de Queralt i de nou Laura Gil van donar algo de tranquil·litat. I l’aparició de Gülich i Trahan-Davis en el pal va tornar la igualtat. Estebas va encertar des del perímetre, però Anna Gómez va tornar l’encert i després de dos punts més de Queralt i un tap de Raquel Carrera, Valencia Basket acabava el primer per davant (18-17).

La igualtat es mantenia en l’inici del segon. El ritme a poc a poc creixia, amb ell la intensitat defensiva, i els punts pujaven molt a poc a poc al marcador. Juskaite trencava la dinàmica amb 5 punts consecutius, però fins en això igualava Promete, amb 5 de Kovacevic. A poc a poc, la intensitat taronja s’anava traduint en robatoris i segones oportunitats, però les de Rubén Burgos no aconseguien desapegar a un rival molt combatiu en el marcador. Almenys fins al perfecte final del segon quart. La connexió Queralt-Gülich i un nou triple de Juskaite posaven el +9 de cara a la segona part (40-31).

Intercanviaven colps els dos equips per a començar el tercer. Però a poc a poc Valencia Basket anava imposant la seua qualitat. Gil, Juskaite, Casas, se li

entravessaven a la defensa riojana, que a pesar del tot, es mantenia amb Knezevic, Nogic i Diarra. Gülich intentava marcar la diferència, però el seu triple ho anul·lava Laia Flores. Així i tot, la pívot aprofitava els espais per a fer mal i deixar a les taronja 12 dalt per a l’últim quart (60-48).

Gulich i un triple d’Ouviña servien per a aconseguir el +15 en l’inici del parcial definitiu. Eixa es convertia en la barrera per a les taronja, que si bé no van ser capaços d’incrementar el marge, si van aconseguir mantindre-ho sense problemes. Laura Juskaite i Queralt Casas van liderar l’atac de les locals per a evitar el patiment en un partit que servix per a mantindre la bona dinàmica i recuperar sensacions després de la parada. A més, l’últim parcial va deixar la nota positiva del debut de Paula García amb el primer equip. La que fóra canterana taronja, enguany vinculada en Lliga Femenina 2 amb Paterna, va disfrutar dels seus primers segons, va repartir una assistència i serà inclosa en el Mur dels Somnis.