Sòlida victòria i debut de Contell en l’estrena europea (82-42)


València, 19 de gener de 2021 – Valencia Basket va aconseguir una sòlida victòria en la seua estrena esta temporada en Eurocup Women amb una diferència interessant per a un average general més important que mai i la gran notícia del debut de Claudia Contell, que serà la sexta jugadora i segona dona a ser inclosa en el Mur dels Somnis de L’Alqueria del Basket.

Massey estrenava el marcador, però durava poc l’alegria. La reacció la liderava la velocitat de Queralt, que aprofitaven també Trahan-Davis i Carrera. Però Massey, esta vegada Billie, responia amb 6 punts que mantenien la igualtat fins a l’aparició d’Allen, que provocava el temps mort rival. L’australiana, amb tres encerts consecutius, trencava la defensa belga mentres millorava la taronja. Un triple de Leticia Romero i un 2+1 de Laura Gil feien la resta, a pesar de les Massey, que anotaven tots els punts del seu equip en el primer quart (24-15).

El segon triple de Romero obria el camí en el segon. Responia també de 3 Billiaert. I en eixa guerra des del perímetre arribava algo que fa més d’un any era habitual, i ara l’equip trobava a faltar: un triple de María Pina. Allen s’unia amb dos encerts més a la festa dels tres punts, i el joc exterior taronja fregava la perfecció. Tampoc disminuïa la pressió defensiva, i la diferència creixia constantment per a les de casa. Allen i Trahan-Davis permetien doblegar al rival en el marcador al descans (45-22).

La finta i penetració de Laura Gil valia dos més en l’inici del tercer. La murciana se n’anava fins als 11 punts perquè el marge fora cada vegada més gran. Els robatoris constants, la intensitat i el ritme taronja eren massa per a Basket Hema, que no trobava recursos per a frenar a les taronja. El segon triple de Pina tornava a provocar el temps mort. I ací sí que arribava una tímida reacció belga, contenint el vendaval taronja en els últims minuts de parcial. Celeste ho deixava en +27 (55-28).

En el quart va tornar l’encert taronja amb triples d’Allen i Segura, i es va liquidar la trobada amb una sòlida diferència, interessant per a l’average general que pot ajudar a tindre un rival més fàcil en octaus en cas d’aconseguir la classificació (s’establix rànquing segons victòries i average dels 16 classificats per a establir els encreuaments). Per si no fóra poc, es va produir el debut de Claudia Contell, la sexta jugadora (segona dona) que serà inclosa en el Mur dels Somnis de L’Alqueria del Basket des de la seua creació.

Font: Valencia Basket

Foto: Miguel Ángel Polo