Ple de victòries per a tancar la primera fase de l’Eurocup Women (71-50)


València, 22 de gener de 2021 – Valencia Basket va aconseguir el ple en la fase inicial de l’Eurocup Women i va tancar la seua classificació per a octaus com a primer equip del seu grup, amb 3 victòries, després d’imposar-se en un treballat triomf a Saint-Amand Hainaut. Les taronja esperen ara al rànquing dels 16 classificats per a conéixer el seu rival d’octaus, ronda que es disputarà al març en una segona bambolla. Per a elaborar este rànquing es tenen en compte els punts aconseguits per cada victòria i l’average general, tenint en compte només els resultats aconseguits entre els tres primers classificats de cada grup.

Dos punts i un tap de Gülich obrien l’enfrontament. L’alemanya començava dominant la zona, i les franceses responien des de l’exterior, fregant el triple, per a vigilar de prop a les taronja en el marcador. Laura Gil aportava també 4 punts en el pal, i a partir d’ací les defenses cobraven protagonisme. Un nou triple d’Allen i una bona acció de Bailey ho deixaven en 18-12 després dels primers 10 minuts.

Trahan-Davis i Dubie intercanviaven encerts en l’inici del segon i Saint-Amand es mantenia sòlid, evitant que les de casa agafaren distància. Anna Gómez anotava, però dos bones accions de Kone provocaven el temps mort de Santi Pérez. Les franceses feien mal amb transicions ràpides, i l’atac taronja s’embossava, almenys fins als dos triples consecutius de Leticia Romero, que tornaven a donar confiança i tornaven el colp. Retallava Day, i els tirs sobre la botzina no entraven, deixant el marcador en 30-25.

S’entonava Allen per a obrir el tercer des del perímetre, però tornava a respondre ràpidament Saint-Amand. El partit va anar guanyant intensitat, i ací Trahan-Davis, Romero i Gülich, junt amb una gran defensa, van valdre per a xafar l’accelerador, i provocar el temps mort rival amb el primer +11. La reacció no arribava. La defensa taronja era infranquejable, els robatoris es multiplicaven i en atac Allen i Gülich castigaven de tres. L’australiana pujava el 51-33 al marcador de cara a l’últim parcial.

No pareixia perillar la victòria en un últim quart en què abaixava l’anotació però no la intensitat, conscients totes les jugadores que cada punt compta. Gustavsson es va proposar evitar la victòria folgada, i va començar a fer mal en el pal. Allen va mantindre a les taronja. I la resta va arribar des de la línia de personal. Les de Santi Pérez van ser una vegada i una altra a la línia amb encert, després de carregar-se de faltes les franceses, i un a u, la diferència va anar creixent fins a aconseguir un marge res menyspreable para de cara al rànquing d’octaus.

Font: Valencia Basket

Foto: Miguel Ángel Polo