Play-off Partit 2: Hi haurà tercer assalt a Salamanca (74-76)


Hi haurà tercer partit. La batalla per la Lliga Femenina Endesa tornarà a traslladar-se a Salamanca després de no poder véncer Valencia Basket en un equilibrat partit que va acabar caient del costat de les visitants. Ho va intentar fins al final l’equip de Rubén Burgos, però va acabar cedint en un dur partit que es va decidir en l’últim quart i haurà de tornar a assaltar Wurburg per a aconseguir el seu primer títol nacional.

Silvia Domínguez estrenava el marcador, però a partir d’ací va ser Valencia Basket el que va marcar el ritme. L’aparició de Queralt Casas i Allen en atac, els moviments de Gülich i el domini del rebot van donar a les taronja les primeres diferències, veient-se Roberto Íñiguez obligat a parar el partit (17-8). Milloraven les visitants de la mà d’Alarie després de la parada, i es van apoderar de la zona. La diferència es va reduir a un sol punt, i ací, amb Salamanca en bonus, va ser novament Gülich la que va emergir per a donar el +5 amb el que es van tancar els primers 10 minuts (23-18).

En l’inici del segon va tornar a mossegar la defensa taronja, i va tornar a mossegar Trahan-Davis en atac. El marge va tornar a créixer, mentres les sensacions eren cada vegada més positives. Valencia Basket fregava els 10 punts de diferència, però dos bones accions ofensives de Perfumerías tornaven a reduir la distància. A poc a poc s’entonaven les de Salamanca, que van aprofitar un moment d’embós ofensiu de les valencianes per a arribar inclús a empatar i posar-se per davant amb una canastra al contraatac de Samuelson que culminava un parcial de 0-11. Després de temps mort Romero i Carrera reprenien l’encert, però un triple de Silvia Domínguez posava el 39-42.

L’inici del tercer va estar marcat per la tensió i l’agressivitat pròpies del que hi havia en joc. Ací van arribar les imprecisions i cap dels dos equips era capaç d’anotar amb facilitat. Va ser l’entrada al partit de Leo Rodríguez el que va marcar la diferència, els seus 8 punts posaven amb avantatge a Salamanca, encara que Valencia Basket es mantenia prop, amb una gran Raquel Carrera en el pal. Amb el seu espenta i el de Leticia Romero, que anotava sobre la botzina, les taronja van aguantar el colp i van equilibrar el partit de cara al parcial definitiu (56-56).

Un triple de Silvia Domínguez rebaixava l’eufòria de les 1500 persones que omplien la Fonteta, però Raquel Carrera, multiplicant-se tant en defensa com en atac tornava a alçar els ànims. Salamanca es mantenia per damunt però el marge era mínim i el partit estava molt obert. Carrera i Allen ho van aprofitar per a posar a les de casa per damunt a falta de 3:30 (66-65). Responia Samuelson. Es posava Salamanca 2 dalt, perdia el baló Valencia Basket i la possessió era visitant. I Samuelson va castigar amb un triple sobre la botzina. I no va donar temps a més a pesar que ho va tornar a intentar Carrera. Hi haurà tercer assalt en Wurzburg.

Fuente: Valencia Basket Club www.valenciabasket.com