J26 LF Endesa: Triomf treballat davant un combatiu Kutxabank Araski (69-58)


Valencia Basket va haver de suar per a continuar amb la bona dinàmica i sumar un nou triomf en Lliga Femenina Endesa. Les de Rubén Burgos van haver de sobreposar-se a un gran rival per a definir el partit en l’últim quart en la tornada a la Fonteta de Joy Adams i Tamara Abalde, continuant així en els llocs alts de la classificació.

El joc exterior taronja començava ‘on fire’ amb dos triples d’Allen i Ouviña ben buscats per Queralt Casas. Asurmendi retallava diferències, i ací s’activava el joc interior local, amb Gülich, Gil i Trahan-Davis fent mal en el pal. Tornava a reccionar Araski, amb Abalde i Adams sumant els seus primers punts en la tornada a la Fonteta, però no era prou i Valencia Basket es mantenia per damunt amb Trahan-Davis anotant sobre la botzina (22-15).

El segon parcial va començar amb intercanvi de colps i amb el +7 per a les taronja mantenint-se al marcador. Però es va embossar la defensa local i es va entonar Tamara Seda. Ben secundada per Quevedo, la pívot se’n va anar fins als 9 punts per a reduir la diferència i fins i tot aconseguir l’empat després de dos tirs lliures de García. Les de Rubén Burgos no tenien claredat en atac i la major intensitat defensiva de les visitants els va valdre eixa igualtat al descans (31-31).

Quevedo i Laura Gil estrenaven el tercer parcial. Allen i Gülich donaven un poc d’aire en atac, i el treball defensiu de Laura Gil començava a frustrar els intents d’Araski de mantindre l’equilibri. Seria novament Seda qui lideraria la reacció. Un 2+1 seu i un triple d’Adams tornaven a igualar el marcador. Les d’Urieta fins i tot es posaven per damunt, però un contraatac de Leticia Romero i l’aparició de Raquel Carrera li van valdre a Valencia Basket igualar i acabar per davant després de tirs lliures de Juskaite i Celeste (51-46).

En l’últim quart Urieta va mantindre la zona que tant estava incomodant a Valencia Basket tot el partit, i tornava a costar-li anotar a les taronja. Però també a les basques, i passats 3 minuts el marcador no s’havia mogut. Seria Anna Gómez la primera a anotar per a posar el +7, però responia de 3 Asurmendi. I ací Trahan- Davis es vestia de MVP per a mantindre a les de casa. L’americana va anotar en el pal i a mitja distància i va desarborar per complet la resistència d’Araski. Allen la va secundar amb un triple i el +12 a 4 minuts donava per a ser optimistes. Seda i Adams s’encabotaven en que no fóra definitiu, però Valencia Basket va saber administrar la diferència i el triomf es va quedar a casa.

Font: Valencia Basket Club

Foto: Miguel Ángel Polo